Ekstra vaksinasjonsdagar

Annonse for ekstradagar til influensavaksinering 2018. - Klikk for stort bilete

Helse- og omsorgsdepartementet og Folkehelseinstituttet ynskjer å få opp vaksinasjonsdekninga i målgruppene for influensavaksinasjon. Det vert difor måndag 5. november sendt ut SMS til alle innbyggarar mellom 65 og 80 år med oppmoding om å ta vaksine mot sesonginfluensa. I Bømlo kommune er tilbodet også opent for dei over 65 og elles dei som er i risikogruppene.

Bømlo kommune tilbyr ekstra vaksinasjonsdagar ved Bremnes helsestasjon:

Måndag 5. november frå klokka 08.30 til 14.30

Fredag 9. november frå klokka 08.30 til 14.30

Fredag 16. november frå klokka 08.30 til 14.30.

Vaksina kostar 150 kroner.

Pressemelding

SMS-påminnelse om influensavaksinering
Årets influensavaksinering er i full gang. De to foregående influensasesongene har vært omfattende med mange syke. Noen grupper har økt risiko for alvorlig influensa, og er derfor anbefalt årlig vaksine mot sesonginfluensa. For 2017/2018-sesongen i Norge lå dekningsgraden for risikogruppene som helhet på omtrent 27 %, og for personer 65 år og eldre på 34 %. WHOs målsetning for vaksinasjonsdekning i målgruppene er på 75 %.

Helsemyndighetene har som målsetning å øke vaksinasjonsdekningen i målgruppene for influensavaksinasjon. I den forbindelse blir det mandag 5. november sendt ut SMS til alle innbyggere mellom 65 og 80 år med oppfordring om å ta vaksine mot sesonginfluensa. Kampanjen er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet og Folkehelseinstituttet.

Som følge av denne SMS-kampanjen forventer vi at kommunene og primærhelsetjenesten vil få en økt mengde henvendelser angående influensavaksinasjon. I tillegg håper vi at flere ønsker å vaksinere seg.

Sist endra 13.11.2018 15:02

Telefon: